Τάρτα με φράουλα, μασκαρπόνε και ζελέ φραγκοστάφυλο
Τάρτα με φράουλα, μασκαρπόνε και ζελέ φραγκοστάφυλο
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνταγή για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη της τάρτας (προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα):
- 220gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40gr αμύγδαλα
- 60 gr καστανή ζάχαρη
- 125gr βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
Για τη γέμιση:
- 250gr τυρί μασκαρπόνε
- 1 στικ βανίλιας
- 200gr λευκή σοκολάτα
- 500gr φράουλες
- 100gr ζελέ φραγκοστάφυλο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την ζύμη της τάρτας από την προηγούμενη μέρα: στη λεκάνη του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο (κομμένο σε κύβους) και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια αμμώδη μορφή.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Την επόμενη ημέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 .
- Βουτυρώνουμε το στρόγγυλο ταψάκι. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2-3mm. Την τοποθετούμε στο σκεύος και την τσιμπάμε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέτουμε και αναμιγνύουμε το τυρί μασκαρπόνε και τον πολτό του στικ βανίλιας.
- Απλώνουμε τη γέμιση στον πάτο της ζύμης και ψύχουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια γαρνίρουμε με τις φράουλες.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ζελέ φραγκοστάφυλο και στη συνέχεια καλύπτουμε τις φράουλες με αυτό.
Σκεύος που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή
Αγοράστε τον μαντεμένιο ταψάκι!
Πηγή: www.chasseur-cooking.com