ΕΓΓΥΗΣΗ

Εγγύηση

Τα CHASSEUR είναι μια ολοκληρωμένη σειρά μαγειρικών σκευών σμαλτωμένου χυτοσιδήρου, τα οποία κατασκευάζονται από το 1924 στην Γαλλία από την εταιρεία INVICTA, στην πόλη Donchery στις Αρδέννες, μια περιοχή η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα κρασιά της και την εκλεπτυσμένη κουζίνα της.

Τα μαγειρικά σκεύη σμαλτωμένου χυτοσιδήρου CHASSEUR είναι κατάλληλα για ψητά, μαγειρευτά φαγητά, για τσιγαριστά φαγητά ή απλά για το ζέσταμα του ήδη έτοιμου φαγητού.

Ο σμαλτωμένος χυτοσίδηρος είναι περιζήτητος για τις μοναδικές του ιδιότητες, καθώς:

 • κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα, με αποδεδειγμένη εξοικονόμηση ενέργειας.
 • είναι συμβατός με όλες τις εστίες κουζίνας και χαρίζει άριστα αποτελέσματα κατά τη χρήση του σε επαγωγικές εστίες.
 • διατηρεί πάντα το σχήμα του και είναι εύκολο να συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Η επιλογή μιας κατσαρόλας, τηγανιού ή ταψιού CHASSEUR από σμαλτωμένο χυτοσίδηρο σημαίνει, επίσης, ότι επιλέγετε την ασφαλέστερη μέθοδο μαγειρέματος. Η εσωτερική επιφάνεια σμάλτου εξασφαλίζει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής τροφίμων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Πριν από την πρώτη χρήση του σκεύους, απομακρύνετε όλα τα αυτοκόλλητα και τα υπολείμματα κόλλας και καθαρίστε το σκεύος με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

Μέθοδος Μαγειρέματος:

 • Η συλλογή μαγειρικών σκευών CHASSEUR είναι κατάλληλη για όλων των τύπων τις μαγειρικές συσκευές: τις παραδοσιακές κουζίνες, οι οποίες λειτουργούν με ξύλα και κάρβουνα, τους τυπικούς ηλεκτρικούς φούρνους ή τους φούρνους και τις εστίες φυσικού αερίου ή τις πιο μοντέρνες καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των υαλοκεραμικών εστιών υψηλής τεχνολογίας και τις επαγωγικές εστίες.
 • Όλα τα προϊόντα σμαλτωμένου χυτοσίδηρου CHASSEUR είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο, εκτός από αυτά που έχουν ξύλινα χερούλια. Οι  χειρολαβές από βακελίτη που κοσμούν τις κατσαρόλες μας είναι δυνατό να αντέξουν θερμοκρασίες έως και 250οC. Οι μεταλλικές χειρολαβές δεν εμπίπτουν σε τέτοιους περιορισμούς, αν και το χρώμα τους είναι πιθανό να αλλάξει όταν εκτεθούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε ορισμένους πολύ απλούς κανόνες, ώστε να εξασφαλίσετε την άριστη απόδοση των σκευών σας και να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής τους:

 • Σιγουρευτείτε ότι το μέγεθος της φλόγας της εστίας ταιριάζει στο πλάτος του μαγειρικού δοχείου. Αυτό σας βοηθά στο να αποφύγετε τη συγκέντρωση της θερμότητας μόνον σε μία μικρή περιοχή του σκεύους.
 • Αυξήστε την ένταση της θερμότητας του μαγειρικού δοχείου αρκετά σταδιακά, ώστε να διασφαλίσετε άριστη διάχυση της θερμότητας και να αποφύγετε το ενδεχόμενο θερμικού σοκ.

Για να έχετε την ιδανική απόδοση αποφύγετε τη δυνατή φλόγα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, εφόσον έχετε επαλείψει ελαφρώς το σκεύος με λίπος, χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Στις επαγωγικές εστίες, ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΙΣΧΥ, ειδικά σε πλατιά σκεύη, όπως σε σκεύη ψησίματος και τηγάνια για κρέπες. Ξεκινήστε με την ελάχιστη δυνατή θερμότητα και στη συνέχεια αυξήστε τη σταδιακά, δίχως ποτέ να φτάσετε στη μέγιστη δυνατή θερμότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το ενδεχόμενο καταστροφής τόσο του σιδήρου όσο και του σμάλτου των μαγειρικών σας σκευών.

 • Στις κουζίνες με εστίες γυάλινης επιφάνειας, χειριστείτε προσεκτικά τα μαγειρικά σκεύη. Πάντα να προτιμάτε να τα σηκώνετε παρά να τα αφήνετε να γλιστρούν πάνω στην επιφάνεια της συσκευής.
 • Αποφύγετε πτώσεις και χτυπήματα, ιδιαίτερα στα άκρα των μαγειρικών συσκευών, ώστε να αποφύγετε μικρά σπασίματα και να τα διατηρείτε σε άριστη κατάσταση.
 • Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά κουτάλια ή άλλα μεταλλικά σκεύη. Μην κόβετε το φαγητό εντός της κατσαρόλας, του τηγανιού ή οποιουδήποτε άλλου μαγειρικού σκεύους  διότι ενδέχεται να καταστρέψετε το σμάλτο.

Για την προσωπική σας ασφάλεια και αυτή των παιδιών σας:

 • Μην αφήνετε ποτέ τα ζεστά μαγειρικά σας σκεύη δίχως επιτήρηση. Κρατήστε τα μακριά από τα παιδιά και πάντα τοποθετήστε το σκεύος με τις χειρολαβές του προς τον τοίχο, ώστε να μην μπορούν να τα πιάσουν τα παιδιά.
 • Να χρησιμοποιείτε πάντα γάντια φούρνου ή γάντια ανθεκτικά στη θερμότητα, πριν ακουμπήσετε τις πολύ θερμές χειρολαβές του σκεύους, τη μεταλλική χειρολαβή του τηγανιού, τη χειρολαβή από το καπάκι της κατσαρόλας κτλ.
 • Κατά το μαγείρεμα, διατηρήστε το καπάκι των μαγειρικών σκευών κλειστό, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο πιτσιλίσματος και εγκαυμάτων.
 • Μην τοποθετείτε το θερμό μαγειρικό σας σκεύος απευθείας στο τραπέζι. Χρησιμοποιείστε σουπλά και τοποθετείστε το επάνω του.

Ο σμαλτωμένος χυτοσίδηρος αποτελεί το ιδανικό υλικό για μαγείρεμα φαγητού σε χαμηλή φωτιά.

 • Σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και χρησιμοποιείστε χαμηλή φλόγα για να διασφαλίσετε μαγείρεμα μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Έπειτα από το σιγοβράσιμο σε μέτρια φωτιά, ο ατμός από το νερό που εξατμίζεται από το φαγητό που σιγοβράζει συμπυκνώνεται καθώς έρχεται σε επαφή με το λιγότερο θερμό καπάκι και δημιουργεί σταγονίδια.

Το μοτίβο των κανονικών αυλακώσεων στο κάτω μέρος του καπακιού του σκεύους  CHASSEUR ψεκάζει αυτά τα σταγονίδια πάνω στο φαγητό που ετοιμάζετε.

Αυτό δημιουργεί έναν κύκλο ατμού που σας αποδεσμεύει από το να χρειάζεται να επιβλέπετε όλη την ώρα το μαγείρεμα του φαγητού που ετοιμάζετε και διασφαλίζει την παρασκευή ενός εύγεστου και τρυφερού φαγητού.

Αφού επιτρέψετε στο μαγειρικό σας σκεύος CHASSEUR να κρυώσει πλήρως, βάλτε το στο ψυγείο. Έπειτα, την επόμενη ημέρα, μπορείτε να το θερμάνετε εκ νέου σε χαμηλή φωτιά, και το φαγητό σας θα είναι ακόμη καλύτερο!

Συμβουλές καθαρισμού:

 • Είναι καλή ιδέα να μουλιάσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας σε ζεστό νερό με υγρό πιάτων, ώστε να αποκολληθούν τα όποια υπολείμματα τροφής.
 • Αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριών και καθαριστικών προϊόντων με τραχιά επιφάνεια. Είναι πιθανό να χαράξουν το σμάλτο.
 • Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε τη συχνή τοποθέτηση των σμαλτωμένων μαγειρικών σκευών σε πλυντήριο πιάτων. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν συγκεκριμένα καθαριστικά προϊόντα, τα οποία είναι πιθανό να φθείρουν και να καταστρέψουν το σμάλτο. Αποφύγετε απόλυτα τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων για τα σκεύη με ξύλινα χειρολαβές.

Η παράδοση της χρήσης μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο εντοπίζεται πολλά χρόνια πριν, πριν ακόμη από τη χρήση του σμάλτου. Εκείνες τις εποχές, οι νοικοκυρές προστάτευαν τα μαγειρικά τους σκεύη από τη σκουριά, αλείφοντας τα με μαγειρικό λίπος. Αυτό το ονόμαζαν  ανανέωση πατίνας του χυτοσίδηρου.

Σήμερα, όλα τα προϊόντα μας διαθέτουν διπλή επίστρωση επικάλυψης σμάλτου. Σας συμβουλεύουμε να επιτρέπετε στα μαγειρικά σας σκεύη να στεγνώσουν πλήρως, πριν να τα αποθηκεύσετε. Εάν, παρόλα αυτά, εμφανιστεί σε μικρή επιφάνεια του σκεύους σκουριά –η οποία δεν είναι επικίνδυνη- τρίψτε τα σημεία εκείνα με λίγο μαγειρικό λίπος.

Όποιο και να είναι το στυλ μαγειρέματος που προτιμάτε, παραδοσιακό ή πρωτότυπο, θα εκτιμήσετε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τα χαρακτηριστικά των μαγειρικών σας σκευών CHASSEUR με κάθε χρήση.

Εγγύηση:

Η INVICTA προσφέρει ισόβια εμπορική εγγύηση σε όλους των τύπους κατασκευαστικών ή  ποιοτικών ελαττωμάτων όλων των μαγειρικών σκευών με σμαλτωμένο χυτοσίδηρο της σειράς προϊόντων CHASSEUR , εξαιρουμένων των σκευών φοντού, με την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω σκεύη χρησιμοποιήθηκαν ευσυνείδητα,  σε κανονικές συνθήκες χρήσης και αποθήκευσης και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και καθαρισμούς που υπογραμμίζονται άνωθεν.

Η εμπορική εγγύηση καλύπτει αποζημίωση με μία από τις δύο παρακάτω μορφές, όπως η εταιρεία INVICTA κρίνει σωστό: είτε με αντικατάσταση μέρους ή ολόκληρου του προϊόντος είτε με επιστροφή χρημάτων τμήματος ή ολόκληρου του κόστους του προϊόντος, μείον του περιθωρίου κέρδους του διανομέα/εμπόρου λιανικής πώλησης. Εάν το προϊόν που θα σταλεί προς ανταλλαγή έχει χρώμα που  δεν παράγεται πλέον, θα αποσταλεί προϊόν άλλου χρώματος.

Η εταιρεία INVICTA δεν δύναται να θεωρηθεί υπεύθυνη για επακόλουθες ζημιές ή συμφέροντα οποιασδήποτε φύσης.

Η εμπορική εγγύηση δεν καλύπτει, συγκεκριμένα, οτιδήποτε από τα παρακάτω:

 • την φυσιολογική φθορά του προϊόντος, για παράδειγμα, την αλλαγή στην εμφάνιση (χρώμα, λάμψη) του σμάλτου.
 • τις συνέπειες της μη ενδεδειγμένης ή εσφαλμένης χρήσης του προϊόντος, όπως το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, το ξεφλουδισμένο σμάλτο που έχει προκληθεί από χτυπήματα ή από υπερβολική θερμοκρασία, το συχνό πλύσιμο των σκευών σε πλυντήριο πιάτων ή με τραχιά προϊόντα πλυσίματος κτλ.
 • τις συνέπειες από την κακή συντήρηση ή την έλλειψη συντήρησης του προϊόντος, από ατύχημα, από αμέλεια, όπως για παράδειγμα την κακή διαχείριση του προϊόντος και γενικότερα από αδυναμία να ακολουθηθούν οι συμβουλές χρήσης και καθαρισμού του προϊόντος.
 • όλες οι έμμεσες ζημιές και ελαττώματα, για τα οποία δεν ευθύνεται η εταιρεία INVICTA

Η εταιρεία INVICTA αποδεσμεύεται αυτόματα από οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής της εγγύησης εάν το προϊόν έχει τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Η εμπορική εγγύηση δεν ισχύει για τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται επαγγελματικά.

Η εμπορική εγγύηση είναι σε ισχύ σε όλες τις χώρες και περιοχές στις οποίες τα προϊόντα είναι εμπορεύσιμα.

Για όλες τις αξιώσεις και τα παράπονα, παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή με τον έμπορο λιανικής του προϊόντος. Για την επεξεργασία των αιτήσεων αξιώσεων απαιτείται απόδειξη αγοράς του προϊόντος (τιμολόγιο, λεπτομερής απόδειξη λιανικής πώλησης κτλ.) και φωτογραφίες του προϊόντος.

Καλάθι αγορών0
Το καλάθι σας είναι άδειο!
Συνέχεια αγορών
0