Συνταγή Οσομπούκο Μιλανέζε (Μοσχαρίσιο κότσι) σε μαντεμένια κατσαρόλα ή γάστρα
Το Οσομπούκο Μιλανέζε (osso buco) είναι ένα παραδοσιακό “Μιλανέζικο” πιάτο με κοκκινιστό μοσχαρίσιο κότσι σε μια πλούσια σάλτσα με βάση το κρασί και τα λαχανικά.
Ένα εξαιρετικό πιάτο όταν μαγειρευτεί σε μαντεμένια κατσαρόλα ή γάστρα.
Εμείς για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μια πανέμορφη κόκκινη μαντεμένια κατσαρόλα Chasseur!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος προετοιμασίας & μαγειρέματος: 3 ώρες περίπου
Υλικά
- 4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι (ossobuco)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- 50 γραμμάρια ελιές Καλαμάτας σε φέτες
- Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς.
- Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι (αφού το αλατίσουμε) μέχρι να ροδίσει όμορφα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
- Έπειτα σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε λευκό κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι το κρασί να μείνει μισό περίπου.
- Προσθέστε ντομάτα, θυμάρι, δάφνη, λεμόνι και ελιές.
- Τώρα βάλτε το μοσχάρι πίσω στην κατσαρόλα
- Τοποθετήστε το καπάκι και μαγειρέψτε στο φούρνο στους 140˚C για δύο ώρες.
Σερβίρετε με φρέσκα ζυμαρικά και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό!
Φυσικά και μπορείτε αντί για μαντεμένια κατσαρόλα να χρησιμοποιήσετε μαντεμένια γάστρα!
Δείτε όλες τις κατσαρόλες Chasseur
Επισκεφθείτε την σελίδα της Chasseur