Σολομός Tajine με κουκιά

Σολομός με κουκιά Tajine 2Σολομός Tajine με κουκιά

 

Σολομός Tajine με κουκιά

Δημιουργός: Yvan Cadiou

Συνταγή για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος σε χαμηλή θερμοκρασία: 20 λεπτά

Ή στον φούρνο(160°): 30 λεπτά

 

Υλικά:

  • 1 παχύ φιλέτο σολομού 750gr
  • 450gr κουκιά
  • 5 κρεμμύδια εσαλότ
  • 100gr αποξηραμένα βερίκοκα
  • ¼ lt χυμός πορτοκαλιού ή το χυμό από 4 πορτοκάλια
  • ½ κ.γ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ήπια πάπρικα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • Μερικά φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε τα κουκιά και τα αποξηραμένα βερίκοκα στο Chasseur® Tajine, καλύπτουμε με νερό, και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, ανανεώνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε την πάπρικα, το αποξηραμένο θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και τα κόκαλα από το φιλέτο σολομού, το τοποθετούμε πάνω στο μείγμα μπαχαρικών πιέζοντας το σταθερά από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθεί παντού.
  4. Τοποθετούμε το Chasseur® Tajine σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα αποφλοιωμένα κρεμμύδια εσαλότ ολόκληρα και τα αφήνουμε να ροδίσουν.
  5. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο Chasseur® Tajine. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τοποθετούμε προσεκτικά τον σολομό πάνω στο μείγμα. Καλύπτουμε με το καπάκι και στη συνέχεια ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Τέλος, πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και τοποθετούμε το πιάτο μας στο κέντρο του τραπεζιού συνοδεύοντας το με μία αρωματική σαλάτα !

Ανακαλύψτε κι άλλες συνταγές

Αγοράστε το Chasseur Tajine

Καλάθι αγορών0
Το καλάθι σας είναι άδειο!
Συνέχεια αγορών
0