Κρεατοπιτάκια empanadas με κόκκινα κρεμμύδια

Κρεατοπιτάκια empanadas με μοσχαρίσιο κιμά και κόκκινα κρεμμύδια

Κρεατοπιτάκια empanadas με μοσχαρίσιο κιμά και κόκκινα κρεμμύδια | COOKART | ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατοπιτάκια empanadas με μοσχαρίσιο κιμά και κόκκινα κρεμμύδια

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνταγή για περίπου 20 τεμάχια

Δώρο γκρίλ αξίας 49€

Για τη ζύμη

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200ml γάλα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 4gr αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400gr μοσχαρίσιο ή βόειο κιμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ήπια πάπρικα
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας και ακόμα 1 κ.γ. για να λαδώσετε το ταψί
  • 3 αυγά
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη:  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Ζυμώνουμε για αρκετά λεπτά ώστε να πάρουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι για να αποκτήσουμε τη σωστή υφή. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπαλίτσα, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα μια μεγάλη ποσότητα νερού, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 9 λεπτά. Έπειτα τα βυθίζουμε σε κρύο νερό και μόλις κρυώσουν, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια.

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα,  λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αυγά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε τη ζύμη, την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και φτιάχνουμε πιτάκια διαμέτρου περίπου 10cm. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο κέντρο, αλείφουμε ελαφρώς τις άκρες της ζύμης με νερό και στη συνέχεια διπλώνουμε σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε την ένωση μέχρι να σφραγιστεί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα μπαλάκια. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαφρώς με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί και προετοιμάζουμε την πρώτη παρτίδα τοποθετώντας τα empanadas στη σειρά αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως και προετοιμάζουμε την δεύτερη παρτίδα κατά τον ίδιο τρόπο και απολαμβάνουμε αμέσως μετά.

 

Συμβουλή του Σεφ: Τα empanadas είναι ακόμα καλύτερα όταν σερβίρονται με συνοδεία ενός dip, όπως μια Chimichurri σως ή μια πικάντικη σπιτική σάλτσα ντομάτας.

 

Σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή

 

 

 

 

 

 

Ανακαλύψτε κι άλλες συνταγές

Αγοράστε το τηγάνι!

Αγοράστε το ταψί!

Πηγή: https://www.chasseur-cooking.com/

Καλάθι αγορών0
Το καλάθι σας είναι άδειο!
Συνέχεια αγορών
0