Τι γάστρα ή κατσαρόλα να αγοράσω; Τιμές & χαρακτηριστικά

Τι γάστρα ή κατσαρόλα να αγοράσω – Τιμές & χαρακτηριστικά

 

 

Έχεις μπερδευτεί με τις επιλογές; Δεν ξέρεις ποια γάστρα ή ποια κατσαρόλα να αγοράσεις; Δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το κατάλληλο σκεύος για εσένα και την οικογένεια σου;

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την καλύτερη γάστρα ή κατσαρόλα για τα δικές σου ανάγκες.

 

Δώρο μαντεμένιο σκεύος με αγορές άνω των 199€

 

Υλικό κατασκευής – Ας δούμε γιατί το μαντέμι είναι η καλύτερη επιλογή

Σχετικό άρθρο: Τα οφέλη του μαγειρέματος σε μαντεμένια σκεύη

Το υλικό κατασκευής μιας γάστρας ή μιας κατσαρόλας είναι και το σημαντικότερο κριτήριο. Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό, μαντέμι απλό ή επισμαλτωμένο. Από το υλικό εξαρτώνται πολλά:

  • Ο τρόπος μαγειρέματος

    Μια γάστρα κατασκευασμένη από ελαφρύ φθηνό μέταλλο δεν μπορεί να διαχειριστεί την θερμότητα και την υγρασία επαρκώς για να μας προσφέρει ένα σωστό αργό μαγείρεμα.

    Από την άλλη μια μαντεμένια γάστρα ή κατσαρόλα διαθέτει ένα καπάκι βαρύ το οποίο “κάθεται” ιδανικά πάνω στο σκεύος κλείνοντας ερμητικά. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί όλη την απαραίτητη θερμότητα εντός και επιστρέφει την υγρασία που είναι γεμάτη αρώματα και γεύσεις ξανά στο φαγητό με τη μέθοδο συνεχούς ενστάλλαξης υγροποιημένου ατμού.

    Γενικότερα στα σκεύη ισχύει ότι όσο πιο βαρύ είναι ένα σκεύος τόσο καλύτερο θα είναι στο σιγανό ποιοτικό μαγείρεμα.

  • Η διάρκεια ζωής

    Το να αγοράσουμε ένα φθηνό σκεύος είναι πολύ εύκολο, δεν θα μετανιώσουμε και πολύ όταν φτάσει στο τέλος ζωής του. Είναι όμως η τιμή το κριτήριο αγοράς ενός σκεύους που θα μας προσφέρει την καθημερινή μας υγιεινή διατροφή; Δυστυχώς όχι, καθώς ένα φθηνό σκεύος θα το πληρώσουμε πολλές φορές στα χρόνια που έρχονται.

    Η λύση είναι να επιλέξουμε μια κατσαρόλα ή μια γάστρα από μαντέμι υψηλής ποιότητας και να πορευτούμε μαζί για μια ζωή. Το μαντέμι, σε αντίθεση με το απλό μέταλλο ενός φθηνού σκεύους, δεν φθείρεται από την φυσιολογική χρήση. Δεν χειροτερεύει με τα χρόνια (αντιθέτως!). Αν επιλέξεις επισμαλτωμένο δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία της καθημερινής φροντίδας του ή της προεργασίας πριν από κάθε μαγείρεμα καθώς και του προσεκτικού καθαρισμού.

  • Η χρήση

    Γενικότερα υπάρχει η εντύπωση ότι η γάστρα είναι για τον φούρνο και η κατσαρόλα για την εστία της κουζίνας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε ένα μαντεμένιο σκεύος καθώς είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για όλες τις πηγές θερμότητας.

    Η μαντεμένια κατσαρόλα, σε αντίθεση με μια απλή, μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και στον φούρνο. Μια μαντεμένια γάστρα μπορεί να ξεκινήσει το μαγείρεμα στην εστία και στη συνέχεια να μπει στον φούρνο για να σιγομαγειρέψει το αγαπημένο μας ψητό. Επίσης όλα τα μαντεμένια σκεύη Chasseur είναι κατάλληλα και για επαγωγικές εστίες.

Αφού καταλήξαμε ότι το μαντέμι είναι η καλύτερη επιλογή για την γάστρα ή την κατσαρόλα σου, ας δούμε και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σκεύους.

Όλα τα μαντεμένια σκεύη Chasseur είναι επισμαλτωμένα!

Η μαντεμένια κατσαρόλα & η μαντεμένια γάστρα είναι παρόμοια σκεύη και βγαίνουν σε διάφορες παραλλαγές.

 

Η κλασσική οβάλ γάστρα (Dutch oven ή French oven).

Μαντεμένια γάστρα κατσαρόλα οβάλ μπλε Chasseur επισμαλτωμένη αντικολλητικήΙδανική για αργό μαγείρεμα κρέατος.  Το οβάλ σχήμα αυτής της γάστρας σάς επιτρέπει να μαγειρεύετε ορισμένα φαγητά πιο αποτελεσματικά, ειδικά μεγαλύτερα ψητά – είτε κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ένα μπούτι αρνιού.

Επίσης μπορείτε να ψήσετε ψωμί  χωρίς ζύμωμα ή ακόμα και ένα κέικ γεμάτο αρώματα.

 

 

Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και μεγέθη και η τιμή τους ξεκινάει από τα 97€

Δείτε παρακάτω τον οδηγό μεγεθών γάστρας:

 

Οδηγός μεγεθών γάστρας

Οδηγός μεγεθών γάστρας

 

Στρόγγυλη κατσαρόλα

Μαντεμένια κατσαρόλα στρόγγυλη (Κόκκινο 03) Chasseur επισμαλτωμένη αντικολλητικήΤο πλέον πολυχρηστικό σκεύος. Οι μαντεμένιες κατσαρόλες είναι πραγματικά μπαλαντέρ καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού και για σχεδόν οποιαδήποτε παρασκευή.

Απαραίτητο σκεύος για μαγειρευτά, σούπες, λαχανικά και γενικά οτιδήποτε κόβεται σε κομμάτια και μαγειρεύεται.

Ιδανική για βραστά φαγητά, όπως το στιφάδο ή ένα κοκκινιστό. Το μαντέμι αναλαμβάνει να ζεστάνει ομοιόμορφα όλο το σκεύος και να διατηρήσει την θερμότητα, τους χυμούς και τα υπέροχα αρώματα σε όλη τους την ένταση τους.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον φούρνο με ή χωρίς καπάκι για να δώσετε χρώμα ή να καραμελώσετε στο γκριλ το φαγητό σας.

Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και μεγέθη και η τιμή τους ξεκινάει από τα 79€ – Δες εδώ!

 

Δείτε παρακάτω τον οδηγό μεγεθών στρόγγυλης κατσαρόλας:

 

Οδηγός μεγεθών στρόγγυλης κατσαρόλας Chasseur

 

 

Αυτές ήταν οι δυο βασικές κατηγορίες αλλά υπάρχουν και κάποιες πιο ιδιαίτερες. Αυτές είναι οι χαμηλές κατσαρόλες & γάστρες ή αλλιώς και κατσαρόλες σερβιρίσματος.

Τα ρηχά αυτά σκεύη επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή επαφή του φαγητού με την πηγή της θερμότητας, διατηρώντας τα απαραίτητη υγρασία μέσα στο σκεύος. Επίσης είναι πολύ καλή επιλογή για μαγείρεμα και σερβίρισμα απευθείας στο τραπέζι. Σερβίρετε την κατσαρόλα και διατηρήστε το φαγητό ζεστό σε όλη τη διάρκεια του γεύματος.

Δείτε εδώ όλες τις χαμηλές κατσαρόλες σερβιρίσματος

Μαντεμένιες κατσαρόλες χαμηλές Chasseur

 

Εν κατακλείδι, η αγορά γάστρας ή κατσαρόλας γίνεται πιο εύκολη όταν αποφασίσεις τι θέλεις εσύ από το σκεύος σου. Το σίγουρο είναι οτι από τη στιγμή που επιλέγεις Chasseur, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Αγοράζεις ένα κορυφαίας ποιότητας Γαλλικό χειροποίητο μαντεμένιο σκεύος που θα σε ακολουθεί για μια ζωή και θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις για πάντα!

Δες το κατάστημα. Με αγορές άνω των 149€ ΔΩΡΟ αξίας 49€!

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των 99€!

Επίσημος αντιπρόσωπος Chasseur