Συνταγή για πίτσα σε μαντεμένιο τηγάνι
Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με ελάχιστα συστατικά και σε λιγότερο από 30 λεπτά χρόνο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με το μαντεμένιο τηγάνι σας!
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 17 λεπτά
Συστατικά
- 400 γρ. ζύμη πίτσας, έτοιμη ή δική σας
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας έτοιμη ή δική σας
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί της επιλογής
- Ρίγανη
- Σκόρδο σε σκόνη
- Πεπερόνι
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικός
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 240 βαθμούς (ή στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου σας). Λιπάνετε ελαφρά το μαντεμένιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, πιέστε τη ζύμη της πίτσας σας στο κάτω μέρος και προς τα πάνω στις πλευρές του τηγανιού όσο μπορείτε.
- Απλώστε τη σάλτσα πίτσας πάνω από τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ή ετοιμη.
- Προσθέστε τη μοτσαρέλα, το σκόρδο και τη ρίγανη.
- Από πάνω απλώστε φέτες πεπερόνι και στη συνέχεια, με ένα πινελάκι περάστε τη ζύμη στις άκρες με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15-17 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να λιώσει το τυρί.
Σημειώσεις
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μαντεμένιο τηγάνι 26cm. Αν έχετε μεγαλύτερο ή μικρότερο προσαρμόζετε αναλόγως της δοσολογίες.
Απλώς λιπαίνετε ελαφρά το μαντεμένιο τηγάνι σας με ελαιόλαδο, δεν θέλετε υπερβολικό λάδι καθώς έτσι δεν θα φουσκώσει η ζύμη.
Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένη ζύμη, καλό είναι αρχικά να την κάνετε μια μπάλα και να την απλώσετε στον πάγκο πριν μπει στο μαντεμένιο τηγάνι για να τεντωθεί.
Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συνταγές για πίτσα σε μαντεμένιο τηγάνι που οι επιλογές είναι ατελείωτες! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας: σάλτσα bbq, κοτόπουλο, κόκκινο κρεμμύδι, σαλάμι, μπέικον, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά και γενικά ότι αρέσει σε εσάς!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρεσκοτριμμένη, ήδη τριμμένη σε σακουλάκι ή ακόμα και μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες για αυτήν τη συνταγή, τα δοκιμάσαμε όλα και όλα βγήκαν καταπληκτικά!
Πιέστε τη ζύμη στις πλευρές του μαντεμένιου τηγανιού όσο καλύτερα μπορείτε. Η ζύμη έχει την τάση να μαζεύεται πάλι στο κέντρο αλλά αν επιμείνετε το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Για να πετύχετε το τέλειο ρόδισμα στις άκρες τις ζύμης, βουρτσίστε επιπλέον ελαιόλαδο και αν θέλετε αλατάκι και λίγο σκόνη σκόρδου για έξτρα νοστιμιά!
Δείτε εδώ το μαντεμένιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για την πίτσα!
Δείτε όλα τα τηγάνια της Chasseur
Επισκεφθείτε την σελίδα της Chasseur