Πατάτες baby με λαχανικά σε μαντεμένια γάστρα.
Ένα vegetarian πιάτο που θα ζηλέψουν όλοι οι καλοφαγάδες!
Μαλακές πατάτες baby & λαχανικά που λιώνουν στο στόμα, μαγειρεμένα σε μαντεμένια γάστρα.
Η άνοιξη στο πιάτο σου… ή μάλλον στη γάστρα σου!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά
- 800g πατάτες baby
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 10 με 12 μίνι πιπεριές (όχι καυτερές)
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου και έπειτα τις στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανί.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην μαντεμένια γάστρα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο στη μαντεμένια γάστρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι καγιέν και το θυμάρι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για δύο – τρία λεπτάκια, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι στη γάστρα και το αφήνουμε για περίπου μία ώρα να σιγοψηθεί. Ανακατεύουμε τακτικά!
Φυσικά η συνταγή μπορεί να γίνει και στον φούρνο με την μαντεμένια γάστρα ή ακόμα και με μια μαντεμένια κατσαρόλα!
Αυτή το πεντανόστιμο ανοιξιάτικο πιάτο μπορεί να γίνει και ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο!
Η μαντεμένια γάστρα που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή:
Πηγή: Chasseur
Κάνε εγγραφή στο newsletter του COOKART