Πατάτες baby με λαχανικά σε μαντεμένια γάστρα

Πατάτες baby με λαχανικά σε μαντεμένια γάστρα.

Ένα vegetarian πιάτο που θα ζηλέψουν όλοι οι καλοφαγάδες!

 

Πατάτες baby με λαχανικά σε μαντεμένια γάστρα. Συνταγές με μαντεμένια γάστρα

 

Μαλακές πατάτες baby & λαχανικά που λιώνουν στο στόμα, μαγειρεμένα σε μαντεμένια γάστρα.

Η άνοιξη στο πιάτο σου… ή μάλλον στη γάστρα σου!

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Συνταγή για 4 άτομα

 

 

Υλικά

  • 800g πατάτες baby
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 με 12 μίνι πιπεριές (όχι καυτερές)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου και έπειτα τις στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανί.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην μαντεμένια γάστρα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο στη μαντεμένια γάστρα.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι καγιέν και το θυμάρι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για δύο – τρία λεπτάκια, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι στη γάστρα και το αφήνουμε για περίπου μία ώρα να σιγοψηθεί. Ανακατεύουμε τακτικά!

 

Φυσικά η συνταγή μπορεί να γίνει και στον φούρνο με την μαντεμένια γάστρα ή ακόμα και με μια μαντεμένια κατσαρόλα!

Αυτή το πεντανόστιμο ανοιξιάτικο πιάτο μπορεί να γίνει και ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο!

 

Η μαντεμένια γάστρα που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή:Μαντεμένια γάστρα κατσαρόλα οβάλ γκρι Chasseur επισμαλτωμένη αντικολλητική

Επισκεφθείτε το κατάστημα

Δείτε όλες τις γάστρες

Δείτε κι άλλες συνταγές

Πηγή: Chasseur

 

Κάνε εγγραφή στο newsletter του COOKART

Καλάθι αγορών0
Το καλάθι σας είναι άδειο!
Συνέχεια αγορών
0